Zonneuitslag vlug en effectief verhelpen en verzorgen.

Zo'n 15% van de personen in Nederland heeft er wel eens last van; Zonneallergie. Op welke manier herken je de verschijnselen en hoe kun je zonneblaasjes snel en effectief behandelen?

Symptomen zonneallergie

Personen met een zonneallergie hebben een immunologische reactie op zonlicht. De oorzaken kunnen heel verschillend zijn, maar worden vrijwel altijd veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Elk persoon reageert hier anders op, maar meestal uit het zich in kleine zonneblaasjes, jeuk en branderigheid. Tekenend voor zonneallergie is dat uitsluitend de aan de zon blootgestelde delen van de huid een reactie vertonen. Als je last hebt van zonneblaasjes en uitslag, nadat je een periode in de zon gezeten hebt, dan heb je vermoedelijk zonneallergie.

Ongeveer duren de symptomen van zonneallergie zo’n 2-3 dagen en daar trekken deze geleidelijk weg. Zonneblaasjes en andere symptomen van zonneallergie zijn onplezierig maar gelukkig goed te voorkomen en te behandelen. Voorkomen van zonneallergie is uiteraard beter dan genezen. Dit doe je door je huid niet bloot te stellen aan de zon, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Er zijn hele goede middelen op de markt die je huid afschutten tegen de zon en specifiek voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie.

Mocht je lichaam toch symptomen van zonneallergie vertonen, zorg dan dat je tijdelijk niet meer in de zon komt. Gebruik bodylotion (eventueel aparte voor zonneallergie) en gebruik eventueel rustgevende huidproducten die calamine bevatten. Bij ernstige klachten en verbranding is het wijs om een huisdokter te raadplegen. Wanneer je vaak last hebt van zonneallergie, dan kun je vragen om (meer info) een doorverwijzing naar een huidarts.

Helaas heeft zonneuitslag een groot scala aan oorzaken en varianten. Zo is het mogelijk dat bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals antibiotica of cosmetische cremes je onmiddelijke zonneallergie krijgt, terwijl je hier normaal gesproken geen last van hebt. Lees hier meer over het vermijden, de symptomen en het verzorgen van zonneblaasjes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Zonneuitslag vlug en effectief verhelpen en verzorgen.”

Leave a Reply

Gravatar